Pyszne racuchy z jabłkiem

Potrzebne składniki:

  • 1,5 jabłka
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 155 gram mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • masło lub olej

Sposób przyogotwania

  • Zmieszaj mąkę pszenną, cukier wanilinowy oraz sodę oczyszczoną
  • Dodaj jajko oraz mleko i dobrze wymieszaj masę, aby nie było grudek
  • Obierz jabłka i wykrój środek, następnie zetrzyj je na tarce na grubych oczkach
  • Dodaj starte jabłka do masy i wszystko wymieszaj
  • Rozgrzej patelnie i dodaj olej lub masło, następnie smaż placki ok. 1,5 minuty na każdej stronie

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *