Przepis na chrupiące gofry

Potrzebne składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej (najlepiej 650 lub 450)
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki roztopionego masła
  • 1 i 1/3 szklanki mleka

Sposób przyogotwania

  • Zmieszaj ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, oraz sól
  • Dodaj jajka oraz roztopione masło i zmiksuj wszystko na gładką masę
  • Rozgrzej gofrownicę i wylej masę – rozsmaruj ją po powierzchni całej gofrownicy
  • Każdego gofra piecz zgodnie z instrukcją gofrownicy (z reguły jest to 3-4 min)
  • Gotowe gofry możesz posypać cukrem pudrek, dodać owoce, bitą śmietanę itp.
    – wszystko to co lubisz
  • Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *