Mąki

Produkt, bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie domowej kuchni. Niezastąpiona przy pieczeniu chleba oraz słodkich wypieków, a także wytwarzaniu wszelkich makaronów, klusek, pierogów, naleśników i wielu innych potraw.

Mąka, bo o niej mowa, jest bez wątpienia bohaterką polskich (i nie tylko!) stołów.

Jak wybrać odpowiednią mąkę?

Od sypkiego proszku do gotowego dania, które zaskakuje wybornym smakiem – takiej przemiany można dokonać tylko w kuchni. I tylko z użyciem mąki! W zależności od potrawy, jaką chcesz przygotować, w naszym sklepie czekają na Ciebie rozmaite jej typy i rodzaje. W ofercie EKO Hillar znajdziesz m.in. mąki ekologiczne:

  • żytnie,
  • pszenne,
  • orkiszowe,
  • gryczane,
  • z samopszy.

Typy mąki określają stopień jej przetworzenia, a tym samym również to, jak drobno została zmielona. Poszczególne typy zalecane są do zastosowania przy wytwarzaniu innych produktów, potraw i dodatków. Przykładowo:

  • Chleby, bułki, zakwas na żurek – 720, 750, 850, 1000, 1850, 2000
  • Ciasta kruche, pizza – 650, 720
  • Biszkopty, torty – 450, 500, 550, 650
  • Naleśniki i pierogi – 450, 500, 650
  • Makarony, kluski, kopytka – 500, 650

Wybór mąki w sklepie internetowym EKO Hillar ułatwiliśmy Ci jeszcze bardziej. Przy każdym produkcie dostępne jest zdjęcie nie tylko opakowania, ale i samej mąki. Dzięki dużemu powiększeniu możesz dokładnie zobaczyć, jak drobno zmielona jest mąka, którą kupujesz.

Najlepsze mąki – z ekologią za pan brat

Co wpływa na jakość produktu? Oczywiście – pochodzenie surowców oraz sposób, w jaki się je przetwarza. Ekologiczne mąki dostępne w EKO Hillar posiadają certyfikację świadczącą o najwyższej jakości produktu. Starannie dobieramy najwyższej jakości ziarna, a także trzymamy się z daleka od nawozów chemicznych, wybielaczy, przeciwzbrylaczy oraz wszelkich sztucznych dodatków. Wierzymy w siłę i doskonałość natury!

Z ogromną uwagą, zaangażowaniem oraz doświadczeniem trzymamy pieczę nad każdym etapem powstawania naszej mąki ekologicznej. Dokładamy tym samym wszelkich starań, aby stanowiła ona zdrową i smaczną podstawę Twojej kuchni.