Kto z nas nie lubi pysznych wrapów? Najczęściej w takim przypadku wiele osób sięga po
gotowe rozwiązania z marketów. Ale czy to potrzebne? Naszym zdaniem nie, pownieważ
w szybki i łatwy sposób można zrobić placki tortilla w domu. Dzięki temu będziemy
wiedzieli co w nich się znajduje, a dodatkowo zawsze będziemy mieli świeży produkt.
Potrzebne składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej 650
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżki oleju
- 125 ml wody
Sposób przygotowania:
- Mieszamy ze sobą mąkę sól oraz olej.
- Stopniowo dolewamy wodę i zagniatamy ciasto.
- Formujemy kulę, przykrywamy bawełnianą ściereczką.
- Odczekujemy 30 minut i dzielimy powstałą masę na 6 części.
- Dokładnie rozwałkowujemy ciasto na cieniutkie placki.
- Na bardzo rozgrzanej, suchej patelni smażymy placki do zarumienienia.
Gotowe placki podawaj z kurczakiem, warzywami, sosami – z tym co tylko lubisz!
Smacznego!