Potrzebne składniki:
- Szlanka płatków owsianych
- 1 jajko
- 3 szklanki mleka
- opcjonalnie 3 łyżki cukru
- 2 jabłka
- 2 łyżki cukru
- Cynamon
Sposób przygotwania
- Ugotuj płatki w zależności od ich rodzaju i preferencji.
Sposób przygotowania płatków zwykłych lub błyskawicznych znajdziesz w opisie naszego produktu i w dalszej części
artykułu. - Obierz jabłka, potnij w ćwiartki i usuń gniazda nasienne.
- Posiekaj jabłka w kostkę, wrzuć do garnka.
- Dodaj cukier i mieszając gotuj 14-16 minut. Na koniec dopraw cynamonem.
- Wymieszaj owsiankę z jabłkami i podawaj z dodatkiem ulubionych owoców.
Smacznego!
Sposób przygotowania płatków owsianych błyskawicznych
Proporcje gotowania: 2 szklanki wody lub mleka na 1 szklankę płatków
1. Zagotuj wodę lub mleko.
2. Zmniejsz ogień i wsyp płatki.
3. Gotuj około 5 minut na małym ogniu, aby płatki wchłonęły całą wodę lub mleko.
Sposób przygotowania płatków owsianych zwykłych
Proporcje gotowania: 2 szklanki wody lub mleka na 1 szklankę płatków
1. Zagotuj wodę lub mleko.
2. Zmniejsz ogień i wsyp płatki.
3. Gotuj około 15-20 minut na małym ogniu, aby płatki wchłonęły całą wodę lub mleko.