Pozornie prosta sprawa – gotowanie płatków owsianych. Mimo to, zdarza się nam
otrzymywać takie pytanie – w jaki sposób ugotować płatki owsiane. Równie często taka
fraza jest wyszukiwana w popularnych wyszukiwarkach, np. google. Gotowanie płatków
to bardzo indywidualna sprawa – możliwe, że za pierwszym razem nie wyjdą idealne,
ale metodą prób i błędów dojdziecie do perfekcji.
- Wlej do garnka dwie szklanki mleka lub wody.
- Zagotuj zawartość naczynia, a następnie wsyp do niego płatki.
- Mieszaj zawartość naczynia, ponieważ płatki „lubią” przywrzeć do dna garnka.
- Zmniejsz ogień i gotuj, aż płatki zmiękną – w tym momencie do ciebie zależy jak „miękkie”
płątki lubisz. Jest to sprawa indywidualna. - Reszta to już Twoja inwencja twórcza – możesz dodać miód, cukier, orzechy, owoce
– wszystko to co lubisz!
Smacznego!