Jak gotować kaszę bulgur

Kasza bulgur to popularny składnik kuchni Bliskiego Wschodu, który zdobywa coraz większą popularność na całym
świecie ze względu na swoje wartości odżywcze i uniwersalność w kuchni. Bulgur to rodzaj pszenicy, która jest parzona,
suszona i rozdrobniona, a następnie gotowana lub gotowana na parze.

Kasza bulgur jest bogata w błonnik, białko, żelazo, magnez, fosfor i witaminy z grupy B. Ze względu na swoje właściwości
odżywcze, kasza bulgur jest szczególnie polecana dla osób, które prowadzą aktywny styl życia oraz dla wegetarian i wegan.

Sposób gotowania:

  • Przygotuj kaszę w proporcji: 1 szklanka kaszy do 2 szklanek wody lub bulionu warzywnego.
  • Dokładnie opłucz kaszę w zimnej wodzie.
  • W momencie w którym bulion lub woda zacznie się gotować zmniejsz ogień i pozostaw tak gotującą się kaszę na
    około 10-15 minut do momentu, aż woda zostanie wchłonięta.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *