Jak gotować płatki owsiane?

Regularnie spożywanie płatków owsianych oddziaływuje pozytywnie na organizm w wielu zakresach.
Wspiera procesy metaboliczne. Dzięki zawartości odpowiednich składników odżywczych – płatki
owsiane naturalnie oczyszczają przewód pokarmowy. Dodatkowo dostarczają sporą dawkę węglowodanów
dających nam energię na reszte dnia.

Płatki Owsiane błyskawiczne – Sposób przygotowania

Proporcje gotowania: 2 szklanki wody lub mleka na 1 szklankę płatków

  • Zagotuj wodę lub mleko.
  • Zmniejsz ogień i wsyp płatki.
  • Gotuj około 5 minut na małym ogniu, aby płatki wchłonęły całą wodę lub mleko.

Płatki Owsiane zwykłe – Sposób przygotowania

Proporcje gotowania: 2 szklanki wody lub mleka na 1 szklankę płatków

  • Zagotuj wodę lub mleko.
  • Zmniejsz ogień i wsyp płatki.
  • Gotuj około 15-20 minut na małym ogniu, aby płatki wchłonęły całą wodę lub mleko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *