Jaglanka z owocami

Płatki jaglane są bogate w składniki odżywcze, takie jak białka, węglowodany, błonnik, minerały i witaminy. Mogą być
podawane na różne sposoby – na sucho lub ugotowane na miękko. Płatki jaglane są szczególnie polecane dla osób, które
chcą uzupełnić swoją dietę o składniki odżywcze, a także dla wegan i wegetarian, ponieważ są one dobrym źródłem białka
roślinnego. To zdrowa, smaczna i łatwa do przygotowania opcja na śniadanie lub dodatek do innych dań.

Potrzebne składniki:

  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 4 szklanki mleka
  • owce, np. truskawki, maliny, borówki, banany
  • miód do smaku

Sposób przygotwania

  • Do garnuszka wsyp płatki i zalej je mlekiem
  • Gotuj zawartość naczynia około 12 minut
  • Dodaj miód i wymieszaj wszystko
  • Wyłóż zawartość garnka do mieseczek i dodaj swoje ulubione owoce

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *