Kasza owsiana na słodko z owocami

Potrzebne składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy owsianej
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki pokruszonych migdałów
  • 2 łyżki płatków kokosowe
  • owoc np. banan, jabłko, gruszka (to co lubisz)

Sposób przygotowania:

  • Wrzuć migdały oraz płatki kokosowe na suchą patelnie i dalikatnie je podpraż.
  • Przepłucz kaszę owsianą zimną wodą.
  • Gotuj kaszę z olejem, miodem, szyptą soli, ekstraktem waniliowym około 15-20 minut
    (do wchłonięcia płynu)
  • Odstaw przykryty garnek na 10-15 minut.
  • Przełóż kaszę do misek i dodaj świeże owoce oraz posyp prażonymi migdałami
    i płatkami kokosowymi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *