Makarony Bartolini

Makarony należą do najpopularniejszych składników obiadów przyrządzanych „na szybko”. Jednocześnie, mimo prostoty gotowania, makarony świetnie sprawdzają się jako bogate źródło niezbędnych składników odżywczych. W sklepie EKO Hillar dostępne są makarony Bartolini. To polska, rodzinna firma, od lat dbająca o najwyższą jakość produktu, powstającego na Mazowszu. Jakie propozycje od marki Bartolini można znaleźć w naszym sklepie?

Makarony pszenne

Do najpopularniejszych makaronów należą te wykonane z ziarna pszenicy. Dlaczego warto wybrać pszenne makarony Bartolini? Charakteryzują się wysoką zawartością białka, dzięki czemu stanowią pożywne źródło energii, a ich klasyczny smak świetnie komponuje się z sosami o różnym pochodzeniu. Wśród proponowanych makaronów pszennych znaleźć można zarówno tradycyjne odmiany, jak gniazda czy świderek, jak i bardziej nowoczesne odmiany z algami morskimi, zapewniającymi charakterystyczny, zielony kolor.

Makarony żytnie

Makarony żytnie powstają z mąki z pełnego przemiału, co oznacza, że w makaronie znajdują się nie tylko same ziarna, ale również pozostałe otręby, takie jak kiełki czy skorupki. Z tego powodu makaron żytni przewyższa pod kątem wartości odżywczych makaron z tradycyjnego przemiały. Makarony żytnie Bartolini są bogatym źródłem błonnika, który ma korzystne działanie na układ trawienny. Znajdziesz tutaj makarony żytnie o najbardziej tradycyjnych kształtach, dzięki czemu łatwo wkomponujesz je w każdy posiłek.

Makarony orkiszowe

U osób dbających o zbilansowaną dietę nie powinno zabraknąć makaronu z ziarna orkiszu. W przeciwieństwie do większości pozostałych zbóż, orkisz niemal wcale nie jest poddawany procesom uszlachetniającym. Oznacza to, że do przemiału trafia pełne ziarno orkiszu razem z łupinkami i kiełkami. Dlatego też makaron orkiszowy Bartolini góruje w kwestii składników odżywczych. Makarony orkiszowe w tradycyjnej formie będą bogatym odżywczo uzupełnieniem zup.

Makarony gryczane

Ze względu na zwiększające się zapotrzebowanie na alternatywy dla makaronów glutenowych, rosnącą popularnością cieszy się makaron gryczany. Wykonany z kaszy gryczanej makaron Bartolini świetnie sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu i będzie stanowić wartościowe uzupełnienie posiłków.