Kasze

Idealne jako dodatek do dań obiadowych oraz baza pożywnych śniadań, doskonale komponują się także z zupami, sałatkami, a nawet stanowią zdrowy składnik słodkich wypieków. Ekologiczne kasze to niezastąpiony element każdej kuchni. Są nie tylko uniwersalne, wyjątkowo smaczne, ale przede wszystkim niezwykle zdrowe. Stanowią naturalne źródło wartości odżywczych, w tym witamin oraz minerałów wzmacniających organizm. Jakie kasze warto wprowadzić do naszej diety?

Kasze ekologiczne – naturalne źródło witamin i minerałów

Kasze od dawna są doskonale znane jako niezwykle wartościowy składnik wielu potraw. Cieszą się coraz większym uznaniem wśród osób świadomie budujących swój jadłospis, które stawiają na produkty zdrowe i naturalne. Ze względu na swoje właściwości i łatwą przyswajalność, kasze dedykowane są nawet najmłodszym, a także osobom starszym. Posiłek bazujący na tym produkcie stanowi także wspaniały element jadłospisu sportowców. Ekologiczne kasze pochodzące z certyfikowanych upraw bogate są w m.in.:

nienasycone kwasy tłuszczowe – regulujące pracę mózgu oraz układu nerwowego;
błonnik – wspierający prawidłową pracę układu pokarmowego;
związki fenolowe – oczyszczające organizm z toksyn;
witaminy z grupy B oraz A, E i D;
potas, magnez, cynk, wapń i żelazo – pierwiastki wspierające pracę całego organizmu.

Kasze gwarancją zdrowia i smaku

Wprowadzając kasze do swojej codziennej diety, warto zadbać o ich jakość i pochodzenie, by móc cieszyć się pełnią smaku i cennych właściwości odżywczych. Sklep EKO Hillar w swojej ofercie posiada produkty pochodzące wyłącznie z ekologicznych upraw, co daje pewność, że są one pozbawione wszelkich sztucznych dodatków. Dzięki temu stworzysz z nich pełnowartościowe posiłki dla całej rodziny – zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej! Zbilansowana i różnorodna dieta oparta na naturalnych, ekologicznych składnikach to inwestycja w doskonałe zdrowie i samopoczucie.